PERFEKCJA SMAKU OD POKOLEŃ
OLEWNIK
Zakłady Mięsne Olewnik to grupa nowoczesnych, uzupełniających się zakładów produkcyjnych, gwarantujących najwyższą jakość produktów przy zastosowaniu najlepszych surowców i sprawdzonych receptur.
Historia Zakładów Mięsnych Olewnik sięga 1989 roku. Wtedy to właśnie Włodzimierz Olewnik otworzył pierwszy zakład masarski w Świerczynku. Niewielka miejscowość na Mazowszu stała się kolebką polskiego wędliniarstwa i miejscem narodzin rodzinnej firmy ze 100% polskim kapitałem. Od tego momentu minęło już ponad 25 lat, a Zakłady Olewnik znajdują się w czołówce producentów polskiej branży mięsnej. Dzięki niezmiennym wartościom, pielęgnowanej przez lata tradycji wędliniarstwa i uważnej obserwacji dynamicznie zmieniającego się rynku, grupa Olewnik nieustannie się rozwija, dorównując wiodącym producentom na rynku międzynarodowym.
Godziny otwarcia
pon.-pt. 7:00-20:00
sobota 7:00-14:00
Zakłady Mięsne Olewnik działają w oparciu o najwyższe standardy jakości.